På fjerde året på rad deler Eikerbladet, sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB ut 80.000 til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier ansvarlig redaktør Edvard Muli Langen.

I fjor delte tre lag på potten:

  • Eiker Cheerleading Team: 50.000 kroner til nye drakter.
  • Buskerud bandykrets: 30.000 kroner til bandyutstyr.
  • Hokksund idrettslag: 20.000 kroner til utstyr til E-sport.

Langen forteller at det har vært stor interesse de tidligere gangene Eikerbladet har gitt ut midler, og regner med at det samme skjer i år igjen.

– Vi heier på dem som jobber for å skape gode lokalsamfunn. Det er en viktig oppgave for oss som en samfunnsinstitusjon i Eikerbladet å bidra med økonomiske midler til aktiviteter og tiltak for barn og unge, presiserer Langen.

(Saken fortsetter under bildet)


Pengestøtten fra Eikerbladet inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utdelingen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Søknadsfristen er 1. mars, mens offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: amedia.no/soknad