(Drammens Tidende)

KRØDSHERAD: Mannen i slutten av 30-årene er siktet for å drepe sin samboer i 40-årene natt til tirsdag. Han forlot huset og varslet nødetatene om at kvinnen var skadet. Deretter kjørte han til politistasjonen på Modum hvor han meldte seg selv. På kjøreturen la han ut en Facebook-melding om at «da ryker jeg i hvert fall inn for drapsforsøk».

Bevisforspillelse

Ved politistasjonen på Modum ble han pågrepet, og etter hvert satt i arresten i Drammen. Ifølge politiet knytter han seg til drapet i avhør.

Politiet har bedt om at mannen varetektsfengsles i fire uker mens de etterforsker saken, og fikk medhold i det i retten.

– Det er satt opp flere hypoteser i saken, og de nærmere omstendigheter rundt hendelsen må avklares i hovedsak gjennom en vurdering av bevisene sett opp mot siktedes forklaring. Inntil ytterligere etterforskningsskritt er gjennomført, vil det foreligge en slik fare for bevisforspillelse i form av påvirkning av vitner som loven krever, skriver dommerfullmektig Kari Bryge Ødegården i kjennelsen.

Politiet har også fått medhold i brev-, besøks- og medieforbud. De to første ukene skal han sitte i isolasjon.

LES OGSÅ: Politiet: Drapssiktede har forklart seg om bakgrunnen for hendelsen

Samtykker

Siktede har samtykket i fengsling. Retten avgjorde derfor fengslingen uten at han var til stede.

Selv om han samtykker til fengsling erkjenner han ikke straffskyld.

– Han erkjenner at han utførte handlingen som gjorde at hun døde, men han erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Knut Henning Larsen.

Ifølge Larsen kan han ikke utdype hvorfor han ikke erkjenner straffskyld når han erkjenner de faktiske forholdene på grunn av taushetsplikt.