(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Torsdag formiddag gikk drapsalarmen i Mjøndalen. Etter meldinger fra naboer rykket politiet ut til Stadionkvartalet på en såkalt veldferdssjekk.

I leiligheten de rykket til fant de en død kvinne i 40-årene. Sporene og omstendighetene i leiligheten gjorde at politiet raskt mistenkte at kvinnen var drept i sin egen leilighet.

I en pressemelding politiet sendte ut fredag ettermiddag kommer det frem at ytterdøren var stengt når de kom frem til leiligheten, og at de måtte ta seg inn.

– Erkjenner ikke straffskyld

I leiligheten befant det seg også en mann i 40-årene, en norsk statsborger bosatt i Drammensdistriktet. Mannen ble pågrepet på stedet og siktet for drap. Mannen selv benekter straffskyld.

– Min klient har gitt en forklaring, men jeg kan ikke gå inn på detaljer i forklaringen, sier mannens forsvarer Tom Barth-Hofstad til Drammens Tidende fredag formiddag.

Kripos ble raskt koblet inn i drapsetterforskningen, og det har blitt gjort og skal gjennomføres flere kriminaltekniske undersøkelser i leiligheten. Politiet er tilbakeholdne med hva de har funnet ut så langt.

– Det bærer preg av at det har skjedd en del ting i leiligheten, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

– Har noen hypoteser

– Har det blitt gjort beslag på stedet?

– Ja. Det er det, men hva slags beslag kan jeg foreløpig ikke gå inn på.

– Vet dere hvordan kvinnen skal ha blitt drept?

– Vi har noen hypoteser på hva som har skjedd inne i leiligheten, men hva det er ønsker jeg ikke å uttale meg om nå.

Garder forteller at kvinnen vil bli obdusert i løpet av fredagen, og de håper å få noen svar fra den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av dagen.

I tillegg til dødsårsak, ønsker politiet blant annet å få vite mer når kvinnen døde.

Ransaket siktedes bolig

– Har det vært flere personer tilstede i leiligheten?

– Ikke som vi kjenner til, men vi holder alle muligheter åpne.

Garder ønsker ikke å kommentere om siktedes forklaringer harmonerer med funnene etterforskerne så langt har gjort i leiligheten.

Politiet har gjennomført ransakelser på den siktedes bopel, og de har også gjort beslag i siktedes mobiltelefon.

– På rutinemessig basis har vi gjort det. Vi ønsker å kartlegge både den siktedes og den avdødes bevegelser i forkant av hendelsen. Vi driver både teknisk- og taktisk etterforskning - blant annet avhør. Vi forsøker å finne ut om noen har sett noe eller hørt noe i forkant.

Kartlegger relasjonene mellom de to

– Kan du si noe om relasjonene mellom de to?

– Om det var en relasjon mellom de to, og eventuelt hva slags relasjon de har hatt er også noe av de vi forsøker å kartlegge, svarer Garder.

Den siktede mannen ble fremstilt for legesjekk torsdag ettermiddag. Det har blant annet blitt tatt blodprøver av mannen for å undersøke om han var ruset.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.