(Drammens Tidende)

DRAMMEN: På lørdag er det klart for årets viktigste fotballkamp på Marienlyst stadion. Strømsgodset og Mjøndalen skal kjempe om tre poeng, men dette handler om så mye mer enn poeng.

Nok en gang skal det kjempes om hvem som er det beste langet langs Drammenselva og nå også i kommunen. Det markerer Drammens Tidende med en magasinsending fylt med intervjuer, minner, spillere og supportere.

Lurer du om Vegard Hansen synes Håkon Wibe-Lund har fått det beste ut av Godset-troppen, eller om Gustav Valsvik kunne flyttet inn på Consto Arena?

Dette og mye mer vil bli avslørt i vår spesialsending. Den kan du se her!

Historisk derby

Første gang lagene møtte hverandre i Norges øverste divisjon var tilbake i juni 1972. Strømsgodset vant det oppgjøret etter et mål fra Thorodd Presberg. Siden den tid har det vært flere intense og nervepirrende kamper mellom lagene både i Drammen og i Mjøndalen.

Det er ikke ofte SIF og MIF befinner seg i den samme divisjonen over flere sesonger slik man har hatt gleden av siden Mjøndalen rykket opp i 2018. De siste fem oppgjørene har gitt oss noen historiske øyeblikk.

Sist det var nærmest fullsatt på Marienlyst var tilbake i 2019. Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen og Olivier Occéan sørget for at de brune gjestene vant 3-2 på Gamle Gress.

Mjøndalen ligger før lørdagens oppgjør på bunn av Eliteserien og trenger sårt poengene for å ha muligheten til å invitere til kommunederby også neste sesong. Strømsgodset er midt på tabellen, men vil gjøre alt de kan for å sørge for at de er Drammenselvas desidert beste fotballag.