– Det ligger til rette for en drømmepåske i fjellet, med aprilsol og flotte skiforhold de fleste steder. Frivillige og ansatte i DNT har jobbet på spreng de siste ukene for at du skal kunne få den perfekte påskeferien med ski på beina og appelsinpause i solveggen, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding.

For selv om påsken er sen, er april en spesielt flott tid i fjellet, med lyse dager og ordentlig varme fra sola. Simon Torgersen, daglig leder i DNT Drammen og Omegn forteller om forhold som byr på påskestemning:

– Værmeldingen spår fantastisk vær, og det er nok snø og føre til å gå omtrent overalt nå.

 

Tre hytter åpne for besøk

Torgersen har noen tips til de som ønsker å oppleve en ekte fjellpåske:

  • Vi har tre betjente anlegg åpent på Hardangervidda i påsken; Mårbu, Rauhelleren og Solheimstulen.
  • På Solheimstulen blir det aktivitetsleder fra torsdag til søndag.
  • Prøv gjerne «Trekanten», rundturen mellom våre tre hytter. Solheimstulen er et fint startpunkt for dette.
  • Kafeen på Høgevarde og på Eiksetra i Lier holder åpent i påsken, så tar gjerne dagsturer dit.

 

Hytterekord

Friluftsliv er i vinden som aldri før. Ifølge en helt fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT, har nesten seks av ti nordmenn planer om å dra på fjelltur i år. DNT-hyttene opplevde en oppgang i antall påskeovernattinger på seks prosent i fjor.

Men det er fortsatt plass til etternølerne på de fleste hyttene.

 – Noen hytter har mer trøkk enn andre i påsken. Vi har hytter for dem som vil ha sosialt fellesskap og for dem som søker ro og fred. Våre betjente hytter sørger for god oppvartning med lokal mat og hyggelig stemning, mens du på de ubetjente hyttene er din egne herre. Å feire påske på en DNT hytte er en opplevelse jeg unner alle, sier Klarp Solvang.

Fakta og tips fra DNT

·     DNT har 550 hytter

·     41 prosent av påsketurene til nordmenn er hytteturer

·     Utenlandske fjellturister går gjerne i fjellet før påske, men i påskeuka er det nordmenn som går fra hytte til hytte

·     De siste årene er det blitt flere barnefamilier på høyfjellet. De bor gjerne fast på en hytte og går dagsturer derfra

·     Start turen i nord og gå mot sør! Da går man med sola i ansiktet hele turen