(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Inge Landsrød, beskriver natt til søndag som en natt preget av ordensforstyrrelser og bortvisninger.

– Det er ingen alvorlige hendelser, men her har det nok vært mange ute i natt. Det gjelder de største byene i distriktet vårt. Det har vært mange telefoner inn til oss i natt, sier Landsrød.

Det kan være det er flere drammensere som våkner med noe anger i kroppen i dag, flere er nemlig anmeldt av politiet.

LES OGSÅ: Fyllekjører avslørt på video: – Godt beruset

Urinering og slagforsøk

Klokken 00.15 natt til søndag ble en mann i 40-årene fra Drammen bortvist fra sentrum ut natte da han var kranglete på et utested, og deretter mot politiet.

Klokken 00.26 ble en mann i 20-årene bortvist fra sentrum ut natten da han var kranglete på et utested og urinerte på offentlig sted.

Drøye halvtimen senere ble nok en mann, denne gangen en kar i 20-årene fra Hokksund, tatt for urinering på offentlig sted. Han urinerte på Circle K stasjonen i Engene.

Litt senere på natten ble en mann i 30-årene fra Agder bortvist fra sentrum ut natten da han kranglet med dørvakter og forsøkte å slå en av dem. Dørvaktene ønsker ikke å anmelde.

Klokken 03.35 følte nok en mann trangen til å gå på do. En mann i 20-årene fra Drammen urinerte på offentlig sted, rett ved Magasinet kjøpesenter.

Alle politiet har tatt på fersken i å urinere på offentlig sted har blitt anmeldt av politiet.

– De som urinerer på offentlig sted får også veldig ofte et forelegg, sier Landsrød.

Det er dyrt å ikke vente til du kommer deg på et toalett. Den veiledende bøtesatsen for urinering på offentlig sted er 6000 kroner.

Russen

Landsrød forteller at det stort sett er bybildet som har preget natta til politibetjentene.

– Det har kommet inn noen melder på høy musikk når russen har samlet seg, men det har ikke vært noe særlig av det i Drammen. Men generelt i distriktet er det noen russelogger og støy, men ingen hendelser rundt russen sånn ellers, sier operasjonslederen.