(Drammens Tidende)

Det er varslet mer snø torsdag, og politiets oppfordring til bilister som har tenkt seg ut på veiene er klar:

– Vi anbefaler alle bilister å tilpasse farten etter forholdene, samt at lastebiler har kjetting tilgjengelig, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Vi oppfordrer trafikantene til å tilpasse farten etter forholdene og beregne ekstra god tid. Alt av brøytemannskap er ute, melder Vegtrafikksentralen.

Alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet er også stengt torsdag morgen. Når de kan åpne er ikke avklart.

– Vi har kommet opp i 10 til 15 centimeter snø i vest, litt mindre i øst. Vi er ikke ferdig enda – det vil fortsette å snø de neste seks timene. Nedbøren kommer som snø fordi det er så pass kaldt. Temperaturen er under null i Oslo-området, sier statsmeteorolog Terje Walløe til NRK.

Trikken fortsatt på skinner

For Sporveien, som har ansvaret for trikken og T-banen i Oslo, ser situasjonen grei ut så langt og snøværet har foreløpig ikke skapt problemer.

– Det ser ikke ut som vi har noen utfordringer så langt, for verken trikk eller T-bane. Alle avganger går som de skal, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ina Helen Østby i Sporveien til NTB.

Hun forteller samtidig at det er usikkert om det vil bli problemer, siden det kommer an på snømengden som kommer, men de arbeider kontinuerlig med tiltak.

– Vi har mannskap ute for å brøyte og strø, opplyser hun.

Flere kanselleringer

For Ruter er situasjonen annerledes. Kjøreforholdene er krevende, noe som har ført til at flere avganger er forsinket eller kansellert.

– Vi oppfordrer alle reisende til å beregne ekstra god tid. Følg også med på ruter.no eller i reiseplanleggeren om du skal ut å reise, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.