«Disse forbaskete avisene. De slår bare opp negative greier hele tiden». Jo da, vi gjør det også. Det er en del av jobben vår det. Men, tro det eller ei: det er alltid mer glede i journalistrekkene når vi kan bringe en gladnyhet ut til leserne.

Når alle serveringsstedene Mattilsynet har testet i Eiker får «smilefjes», er det grunn til å juble. Vi trenger nødvendigvis ikke å heise flagget, men det kan jo hende at du har lyst til å gå ut å kjøpe middag i dag. Vi oppfordrer faktisk til det – unn deg en middag ute midt i uka.

LES OGSÅ:  Hvem fortjener et stoort påskeegg fra Eikerbladet? Tips oss!

Det skulle kanskje bare mangle at Mattilsynets standarder blir fulgt. Det forventer vi som kunder. Vi skal være sikre på at alt omkring den maten vi kjøper er trygg og holder høy standard. Jeg er temmelig sikker på at du går forbi det serveringsstedet som har «strekmunn», eller «surmunn» på inngangsdøra. Fortsett med det. Som kunder har vi makt til å velge, det betyr også å velge bort.

Smilefjesordningen startet 1. januar 2016. Hensikten er å informere forbrukerne om de hygieniske forholdene ved et serveringssted. I 2019 er det over 8.000 restauranter i Norge og kafeer som omfattes av ordningen. I Eiker er det 44 steder. For ordens skyld: Kantiner, matservering på institusjoner, bensinstasjoner eller storkiosker er ikke med i ordningen.

 

Omdømmet betyr alt i de fleste sammenhenger. Omdømme tar tid å bygge opp, og bare et øyeblikk å rive ned. Det handler om tillit, og det er tillit de fleste lever av. Selv om det kanskje er en selvfølge at alt er på stell, er det likevel et fantastisk flott resultat at hele Eiker smiler.

I Eiker er det både store og små serveringssteder. Noen byr på rimelig og enkel mat, mens andre serverer langtidsstekt biff som bare smelter på tunga. Mulighetene er mange. Bruk dem.

God appetitt!