«Av og til, av og til er en millimeter nok En millimeter nok.»

Vi låner et par strofer fra Anne Grete Preus i innledningen. Det handler om fotball, som du kanskje allerede har skjønt. Vi jubler uhemmet over Mjøndalen som berget plassen i Eliteserien. Forskjellen i penger på nivå én og to er drøyt ti millioner kroner. Det var nok ikke mange som først og fremst tenkte på penger da MIF-guttas 1–0 seier over Vålerenga var akkurat nok. Fotball er følelser, og det har vært i overkant mange av dem de siste ukene for oss som bryr oss litt ekstra om fotball – og Mjøndalen. Med fire lag i bunnen som ender på 30 poeng, og bare målforskjellen skiller himmel fra «helvete», tør jeg ikke tenke på hvordan de mest ihuga MIF-tilhengerne har hatt det.

Mitt sterkeste minne fra sesongen, i tillegg til å ha berget plassen, var kampen mot Bodø Glimt i på Consto Arene i april. I alt ni mål, og ett overtidsmål fra begge lag var sterk kost. Da Alfred Scriven putta på til 4–4 på overtid var jeg sikker på at ett poeng var sikret. Det var helt til den vordende AZ Alkmaar-proffen Håkon Evjen fikk stjernetreff like etter. Et utrolig surt tap i en ellevill kamp. Å nei, jeg har heller ikke glemt MIFs kamper mot laget fra Drammen. Fire av seks poeng i lokalderbyet er absolutt godkjent. Neste år er det nye muligheter – heldigvis blir det «Ælv classico» da også!

Festen og feiringen over å ha bestått prøven er over. Nå er det neste sesong som skal meisles ut. MIF trenger en arvtaker for Kenneth Karlsen. Dessuten må det skje en god del med spillerstallen. I fotballsammenheng er flere av karene i ferd med å bli godt voksne. Mjøndalen må ha en enda sterkere stall i 2020 for å sikre nok et år i toppen. Det samme vil alle andre klubber sørge for. Mitt håp er at det kan komme opp noen lokale gutter som spiller seg inn på a-laget. Det vil gjøre den lokale støtten enda sterkere.

Det blir høyere heiarop med flere lokale spillere på laget.