(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: – Jeg har opplevd mye fint i min tid i Mjøndalen, og har kommet tett på de flotte verdiene og menneskene i og rundt klubben. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått være en del av kulturen – sett hva MIF betyr for folk i nærmiljøet, sier Øyvind Leonhardsen til Drammens Tidende.

Leonhardsens kontrakt med MIF går ut ved utgangen av 2021, og han bekrefter at han ikke blir med videre.

For snart fire år siden ble Øyvind Leonhardsen ansatt som assistenttrener/toppspillerutvikler i Mjøndalen Fotball. Det vakte litt oppsikt at den norske fotballegenden, og tidligere Liverpool- og Tottenham-spilleren, ble Vegard Hansens assistent. Leo ble med på direkte opprykk til Eliteserien i hans første sesong i MIF, og har også vært i trenerteamet i de siste tre sesongene på øverste nivå. I år ble det altså nedrykk.

LES OGSÅ: Brustad ferdig i Mjøndalen

Familiære årsaker

I 2021 har imidlertid Øyvind Leonhardsen ikke vært å se på treningsfeltet i Mjøndalen. 51-åringen har hatt permisjon fra assisttrenerjobben av familiære årsaker. Han sier at det handler om å prioritere familie og spesielt samvær med sin tre og et halvt år gamle sønn.

– Dette har tatt såpass med tid at jeg ikke kunne kombinere det med jobb i Mjøndalen det siste året. Derfor ble det permisjon, opplyser Leo.

– Jeg er ikke bekymret på MIFs vegne fremover. Trenerteamet er bra, og selv om det ble nedrykk nå er det ingen tvil om at klubben står sterkere nå enn sist det var 1. divisjonsspill – i 2018. Det er en større organisasjon og med mye faglig kompetanse og erfaring.

Kevin Nicol tok over rollen til Leonhardsen i trenerteamet etter hvert. Leo passer også på å skryte av hovedtrener Vegard Hansen, og understreker at han har hatt et godt forhold til Hansen og trenerteamet hele tida.

– Jeg synes Vegard er en veldig god trener og har utviklet seg både faglig og som leder i de årene jeg har vært der, sier den tidligere Premier League-proffen.

Ønsker fotballfremtid

Selv har Øyvind Leonhardsen fortsatt ambisjoner som fotballtrener, men avventer litt før han eventuelt signerer for en ny klubb.

– Men jeg ønsker en fremtid i et fotballmiljø der jeg kan få brukt min kompetanse, forteller han.

Berenike Wulfsberg, daglig leder i MIF Fotball, takker Leonhardsen for jobben i klubben.

– Leo har bidratt stort i MIF med sin profesjonalitet, lange erfaring og gode kompetanse, sier Wulfsberg.

Fakta Øyvind Leonhardsen

Navn: Øyvind Leonhardsen

Født: 17. august 1970

Hjemsted: Kristiansund

Yrke: Fotballtrener

Klubber som spiller: Clausenengen, Molde, Rosenborg, Wimbledon (England), Liverpool (England), Tottenham (England), Aston Villa (England), Lyn, Strømsgodset

Landskamper: 86 A-landskamper (19 mål)