Ungdom sier ja til Nedre Eiker!

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En viktig del av identiteten til alle mennesker handler om hvor man kommer fra, hvor fra man har sine røtter og hvor man har levd sine barne- og ungdomsår. Da vi ble invitert med til å delta i et valg om ja eller nei til fortsatt eksistens for Nedre Eiker, var vi nok ikke forberedt på hvor kynisk politikkområdet utøves. Men, det er sikkert en viktig lærdom i seg selv.

Resultatet av folkeavstemninga, som sa ja til å bevare kommunen, har etter to behandlinger i kommunestyret ikke blitt tatt til hensyn. Dette opprører oss og krever et motsvar. Derfor vil vi samle oss, og engasjere oss.

For Nedre Eiker har stiftet et eget ungdomslag, og vi er stolte over å få være med på å forsvare interessene til kommunen vår. Det er jo vår framtid det mest gjelder.
Sentraliseringa har en høy pris: det øker avstanden mellom de som gjør vedtak og de beslutningene gjelder. Veien til makta blir lenger. Det blir færre av oss som bestemmer over oss. Dette er en utvikling som svekker folkestyre, og det ungdom flest i Norge tror på, som er rettferdighet, deltakelse, likeverd og samhandling.

Sommeren 2016 skulle 16- og 17- åringene i Nedre Eiker for første gang delta i et skikkelig valg. I en folkeavstemning om hvorvidt kommunen vår skulle bestå eller ikke. Man skulle tro at de som hadde invitert oss til å delta i dette også hadde noen tanker om hva det var viktig at vi unge satt igjen med av lærdom. For å si det rett ut: det vi har lært, så langt, er at politikerne gjør som de selv vil. De bryr seg ikke så mye om hva folk flest mener, eller stemmer, når det kommer til stykket.
Hvem er det da politikerne egentlig hører på?

Høsten 2015 gikk ingen politiske partier i Nedre Eiker til valg på at vi skulle slå oss sammen med noen kommuner. Dette sto de for etter folkeavstemninga i 2016, men snudde fordi de påsto at økonomien hadde forverret seg. Nå ser vi rekordoverskudd etter rekordoverskudd i 2016 og 2017, til sammen 139,4 millioner kroner. Det er noe som skurrer, så vi er glad for at For Nedre Eiker skal kreve en åpen høring. Vi fortjener svar.

Ungdom som vil bli hørt vil ikke ha sentralisering! Vi vil ha et bedre folkestyre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken