Det er avgjørende med et godt helsetilbud nært folk

Andreas Madland Størdal er 1.-kandidat for Øvre Eiker Venstre

Andreas Madland Størdal er 1.-kandidat for Øvre Eiker Venstre Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tidlig innsats er helt sentralt i Venstres helse- og oppvekstpolitikk. Et godt helsestasjonstilbud bidrar til å styrke barn og ungdoms helse, forebygge og avdekke skjevutvikling og gir mulighet til å avdekke vold, overgrep og omsorgssvikt mot barn på et tidlig tidspunkt.

Nå har Helsedirektoratet fordelt det øremerkede tilskuddet for 2019. Vi er svært fornøyde med at Øvre Eiker gjennom dette får hele to millioner til styrking av helsestasjonen og skolehelsetjenesten i kommunen. Denne viktige styrkingen av helsetjenestene i kommunen vår får vi i Venstre til sammen med regjeringspartiene H, Frp og KrF.

Fra 2014 til 2019 har det vært en gradvis opptrapping av midler til helsestasjonene og skolehelsetjenesten. I 2019 er det bevilget til sammen om lag 1,3 milliarder kroner, inkludert øremerkede tilskudd på 330 millioner kroner. Hele 37 millioner går til helsestasjoner og skolehelsetjeneste i Buskerud, og nasjonalt går 58,7 millioner kroner spesifikt til styrking av jordmorstillinger.

Det er avgjørende med et godt helsetilbud nært folk, og særlig for unge, foreldre og barn som har et behov for jevnlig oppfølging. Derfor har regjeringen blant annet gjeninnført kravet om jordmorkompetanse i alle kommuner, som den rødgrønne regjeringen fjernet, og dette kommer nå folk til gode der de bor.

Venstre i Øvre Eiker vil følge opp regjeringens viktige satsing på helsestasjoner, skolehelsetjenester og lavterskeltilbud i vår lokale politikk, for dette er viktig for helsetilbudet i kommunen vår!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken