Sentrumsdebatten i Mjøndalen

MÅ STENGE: Fredrik Agerup skriver i dette innlegget at det eneste rette er å stenge Arbeidergata i Mjøndalen.

MÅ STENGE: Fredrik Agerup skriver i dette innlegget at det eneste rette er å stenge Arbeidergata i Mjøndalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MENINGERNok en gang må jeg få kommentere uttalelser i Eikerbladet vedrørende kommunens forslag til sentrumsplan.

Torsdag 7. desember er hovedoppslaget «Kjemper for butikk».

Da er det snakk om Alfhild Krogsrud AS. Denne klesbutikken har vært drevet helt siden 1930, og slik sett en sjeldenhet. Men faktum er at Berit som driver butikken blir 69 år i 2018, og betaler neppe husleie fordi huset er i familiens eie. Den som skal drive videre, når Berit kaster inn håndkledet, vil ha et langt vanskeligere utgangspunkt, nettopp fordi husleie må tas med i vurderingen.

Politikerne avgjør Arbeidergatas sjebne 

Vi som bor i og nærheten av sentrum er ikke veldig opptatt av de få butikkene som fortsatt er her. Da bruker vi i hovedsak Orkidehøyda eller Buskerud Storsenter.

Hør bare hva John Olsen og kona sa til Eikerbladet da de nylig flyttet inn i det nye Torgkvartalet: - Dette er helt topp. Nå bor vi et steinkast fra legesenter, apotek og matbutikk, samt buss og tog rett borti gata her. De sa ikke engang noe om det gode tilbudet vi har av frisørsalonger, gatekjøkken, bakeri, restauranter, stort møbelhus og fysoiterapi/alternativ medisin. Nei, man må "stikke fingeren i jorda", eller "face the facts" som det heter på engelsk. 

Alle vi flere hundre som allerede bor her, og de som stadig kommer til, er opptatt av nettopp det John Olsen sier. Men vi er også opptatt av mindre støy, mindre forurenset luft, og færre farlige trafikksituasjoner for de gamle og våre barn og barnebarn. Sistnevnte vil langt på vei oppnås hvis Arbeidergata får 30 km sone, blir stengt i hver ende av torget, og at det kanskje tar helt bort alle de som bruker Arbeidergata kun for å komme fra A til B. Hvis ikke du ser dette som noen fordel Dag Andersen så vet ikke jeg.

– En tragedie å stenge Arbeidergata 

Jeg vet ikke hvor mange greske tragedier Øyvind Wike har lest, men ordet han bruker, hvis han er riktig sitert i Eikerbladet, betyr  blant annet «sørgelig begivenhet» eller «ulykkelig skjebne». Det er vel en noe drøy påstand, når befolkningen kan få oppleve et utvidet og mer fredelig Mjøndalen Torg!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags