Gå til sidens hovedinnhold

Klare krav til hvordan en åpen høring skal være

Artikkelen er over 2 år gammel

KOMMUNEREFORMEN Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er et svar til Arbeiderpartiets lokalleder i Nedre Eiker, Lars Gunnar Larsen, og tidligere leder i Nedre Eiker Ap, Øyvind Hvidsten.
De har nå offentliggjort sitt syn på at det bør gjennomføres en offentlig høring, tilknyttet prosessen bak den planlagte kommunesammenslåinga med Drammen og Svelvik.

Ifølge dere to er det ingen reell vilje til å kreve høring. Mener dere at det er deres vilje som er årsaken til at det blir høring?

Det er jeg som er registrert som initiativtaker bak kravet om høring, en sak som til nå over 1.500 innbyggere har samlet seg bak. Hver og en av de som har signert, viser etter mitt syn, vilje til en høring, Kravet representerer innbyggere som mener det er behov for høring.

For øvrig er det satt en dato for hvor lenge kravlista skal ligge ute. Det for at flest mulig skal få anledning til å signere. Dette burde dere ha fått med dere!

Les også

Hvorfor svarer ordføreren aldri?

 

Nå er det jo gledelig at Ap folket kommer på banen med ønske om høring, men dette ønsket kommer jo i et merkelig lys. I og med at Nedre Eiker Arbeiderlag avviste invitasjonen til dialog med «For Nedre Eiker». Medlemsmøtet for Nedre Eiker arbeiderlag som behandlet invitasjonen vedtok å utsette saken til kravet om høring var levert inn! Det var akkurat det Lars Gunnar Larsen svarte med i sin avvisning av dialogmøtet!

Enkeltpersoner i Ap tar beslutninger som er i strid med partiets egne vedtekter og løfter til velgerne. Dette er noe av stridens kjerne i denne prosessen som har ført til konflikt med befolkningen i Nedre Eiker! I enhver konflikt er det viktig med objektivitet, og denne konflikten er ikke noe unntak.

Det positive er at dere nå går inn for høring. Hensikten med en høring er å få fakta på bordet, således at alle spørsmål blir bevart korrekt, og for å være sikre på dette må ekstern ekspertise trekkes inn i høringen.

Jeg vil referere til Clas Brede Bråtens i en videosnutt, sitat: «Jeg føler meg trygg på at en åpen høring gjennomført av objektive ressurser vil kunne belyse saken på en måte som gjør at frontene blir mindre steile, og at vi kan se framover og jobbe sammen videre for bygda vår, uavhengig av hvilken form det blir!»
Bråten sitter i kommunestyret, og Øyvind Hvidsten bør merke seg tonen og nivået i innlegget!

Les også

Vedtaket om Nye Drammen er riktig for Nedre Eiker

Hvidstens innlegg hvor han raljerer over vårt spørsmål om den såkalte forverringen i statsbudsjettet som etter rådmannens påstand, var den direkte årsaken til snuoperasjon. Denne forverringen har aldri skjedd, og det er dokumentert ved min korrespondanse med Kommunaldepartement. Så å angripe Horgen Ellingsen i denne saken er bak mål! Hvidsten bør heve nivået noe i denne debatten!

Organisasjonen «For Nedre Eiker» er tydelig på hvordan en åpen høring skal være:

  1. Den må holdes på kveldstid, slik at mange kan komme, og på et sted der det er plass til mange.
  2. Den må være ledet av og inneholde objektive ressurser (ekstern ekspertise).
  3. Den må være åpen for spørsmål fra innbyggerne.
  4. Dokumentering av høringen.
  5. Det må trekkes konklusjon av høringen.

På denne måten kan en høring gjennomføres i tråd med kravet som så mange har samlet seg rundt. På denne måten vil innbyggerne få innsyn i om rådmannens innstilling, som fikk Ap. med flere, til å forlate valgprogram, valgløfter, og til å bryte løftet fra folkeavstemninga, var riktig!

Ordfører, eller de politikerne som sto i spissen for snuoperasjonen, kan ikke lede denne høringen, da vil ikke denne saken roe seg. Andre løsninger må finnes!

Les også

Vil nekte Øvre å bli bare Eiker

 

Når det gjelder «Min sak, krav om høring» så blir den listen redigert og kontrollert av meg før kravet blir levert inn, slik at doble oppføringer blir fjernet, Øyvind Hvidsten er for lengst fjernet, men det er kanskje feil nå? Alle kan fremdeles gå inn på nettet på «minsak.no» å lese krav om høring. Signer gjerne.

I tillegg vil jeg anbefale Ap å gå i dialog med «For Nedre Eiker». Så vidt jeg vet er dere det eneste partiet som har sagt nei takk.

Les også

Her er 93 Ap-kandidater- hvor mange kjenner du?

 

Kommentarer til denne saken