Hvorfor reagerer ikke politikerne på desinformasjonen fra rådmannen?

TENKE MER: Tor Horgen Ellingsen ber poltikerne om å reagere.

TENKE MER: Tor Horgen Ellingsen ber poltikerne om å reagere.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerVedtaket om nedleggelse av Nedre Eiker ble fattet på grunnlag av gale regnskaps- og budsjettall.

I desember 2016 omgjorde kommunestyret i Nedre Eiker sitt vedtak fra juni samme år om å fortsette som selvstendig kommune og besluttet i stedet å slå seg sammen med Drammen, Svelvik og andre mulige nabokommuner.

Den klare begrunnelsen var at kommunens økonomi var betydelig forverret de siste fem måneder og at anslagene for skatteinntekter og statlige rammetilskudd for 2017 var forholdsmessig lavere enn tidligere år.

Tidlig innsats 

Faktum var imidlertid at kommunens økonomi var sterkt forbedret i perioden og at statsbudsjettets anslag viste betydelig økning i skatteinntekter og rammetilskudd for 2017.

Hvordan kan en administrativ leder i kommunen til de grader forlede politikerne til å tro at økonomien er langt dårligere enn det regnskapene faktisk viser?

Hvordan kan man bruke gale tall for neste års budsjett når statsbudsjettets anslag allerede forelå to måneder tidligere, 6. oktober 2016?

Det er åpenbart at villedningen passet godt for en del av politikerne og ga dem kjærkomment påskudd til å endre standpunkt, overse folkeavstemningen og forlate egne valgprogram.

Krafttak for de unge 

Det er likevel helt uforståelig at politikerne, helt uavhengig av standpunkt til sammenslåingen, aksepterer at viktige vedtak fattes på fullstendig feil grunnlag. Kommunens regnskapstall og statsbudsjettets anslag fra oktober 2016 viser tydelig hvor villedende rådmannens tall og saksframlegg var i desember 2016.

Det er mulig fakta har liten betydning for Nedre Eikers politikere, men det gjelder neppe for folk fest i kommunen. Det er på tide at fakta kommer på bordet, uavhengig av hvilken betydning det har for sammenslåingen med Drammen.

At det snart har gått et helt år uten at politikerne har tatt opp saken, sier i grunnen ganske mye.

Framtidens unge 

Må det en folkeaksjon til for at noen av dem skal reagere?

Det er vanskelig å forstå at en rådmann på egen hånd og av egen interesse desinformerer et helt kommunestyre. Var det andre personer som deltok i det som minner om et komplott?

Tor Horgen Ellingsen

Engasjert Nedre Eikerværing, Mjøndalen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags