Gå til sidens hovedinnhold

Vi er stolte av Mjøndalen uansett hvordan det går søndag

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er bare én seier til som skal til. Én seier mot et lag som rykker ned en divisjon, og allerede er klare for nivå tre i norsk fotball. Kanskje kan også et uavgjort resultat være nok, men da må Aalesund og Vikings siste kamp gå i favør de brune. Det er kun seier som er helt sikkert. Utpå ettermiddagen søndag bør det være to divisjonsforskjeller på Mjøndalen og Florø når dommeren blåser av kampen. Men; så er det dette med at kampen alltid må spilles først. Faren for å «gå på et bananskall» er alltid der. Florø har ingenting å spille for, bortsett fra æren. Og ære skal en verken undervurdere eller tulle med.

Vi er så klart optimister. Selv om det er et helt annet lag enn de som banket Werder Bremen på Weserstadion i en europacupkamp i 1987, skal Florø være svakere enn våre gutter. På de 29 rundene som er spilt i OBOS-ligaen i år er det bare jumbolaget Levanger som har sluppet inn flere mål enn Florø: Levanger 67 – Florø 57 (MIF 24). Poengdifferansen er også enorm: Florø har 27 poeng – Mjøndalen har 57.

Nok et men: Bruntrøyene tapte 5–0 borte på Florø Stadion i fjor, og 4–0 hjemme. I årets første seriekamp endte det 1–1 mellom lagene på Isachsen Stadion. For å tirre nervene litt til må vi huske at MIFs solide stopper Sondre Solholm Johansen må stå over mot Florø. Han fikk sitt fjerde gule kort i kampen mot Viking sist søndag. En kamp vi for øvrig for lengst har glemt.

Vi er stolte av Mjøndalen uansett hvordan det går søndag. Klubben er mer strukturert og har aldri vært bedre drevet. Plan A og B for neste sesong er på det nærmeste klar. Forskjellen er mange millioner kroner, og klubben står rustet for å forsterke troppen. For ti år siden var fotballbudsjettet i klubben på én million kroner. Neste år kan det bli på 40 millioner. Årets tropp er bra, den. Men den vil neppe overleve i eliteserien. Forsterkninger må inn!

Vi gjør oss klare til å feire søndag. Vi er nervøse, men vi tror dette går veien. God tur og lykke til- dere har oss alle i ryggen. Vi heier på dere og vet at dere gjør deres beste.

NB! Hvis du ikke får sett kampen følger vi den spark for spark på eikerbladet.no

LES FLERE LEDERARTIKLER HER!

Kommentarer til denne saken