(Drammens Tidende)

Navn: Clara Bjurulf (28)

Bakgrunn: Utdannet fysioterapeut fra Saxion Universitet i Nederland. Driver med thaiboksing og har konkurrert på elitenivå.

Ny jobb: Fysioterapeut ved Drammen sportsklinikk, hun jobber på avdelingen både i Drammen og i Mjøndalen.

– Jeg flyttet hit på grunn av jobb, sier Clara Bjurulf som gjorde drammenser av seg før sommeren.

28-åringen har vokst opp i Sverige og Asker, har bodd i Thailand i to år for å trene thaiboksing, og tatt utdanningen i Nederland, men med en grandtante i Drammen har hun vært en del i Elvebyen i oppveksten.

Det var samboeren, som hun møtte på fysioterapistudiene, som først fikk seg jobb i Drammen, og gjennom han fikk høre om den ledige stillingen på Drammen Sportsklinikk.

Hva tenkte du da du fikk jobben?

– Jeg ble glad og følte det ville passe meg veldig godt. Det er jo en stor mulighet for å kunne utvikle meg både som fysioterapeut og som person. Jeg hadde fått et godt inntrykk av det faglige fokuset og det sosiale samholdet på klinikken gjennom samboeren min og på intervjuet. Jeg fikk også tilbud om å leie et rom i Oslo etter utdanningen, men ut fra hva jeg hadde hørt om klinikken, var det dette jeg hadde lyst til.

Hvordan fant du ut at du skulle bli fysioterapeut?

– Det var en tanke som vokste mens jeg trente og konkurrerte thaiboksing i Thailand. En dag skadet jeg kneet på trening og måtte ta pause fra den mer intensive treningen. Da bestemte jeg meg for å starte på fysioterapiutdanningen. Jeg måtte ta den muligheten. Det er veldig viktig for meg å utvikle meg.

Hva liker du mest med jobben din?

– Det å kunne hjelpe andre, gjøre en forskjell. Jeg liker å jobbe med mennesker og jeg er veldig interessert i trening. Som fysioterapeut får jeg lov til å kombinere disse to. Å hjelpe folk i prosessen med rehabilitering etter en skade eller belastningsskader synes jeg er både spennende og givende.

Hvordan kombinerer du jobb med konkurranser i thaiboksing?

– Det har gått greit. Nå i starten gir jeg alt her for å være en god fysioterapeut for pasientene mine, og har satt kampene litt til side. Siden jeg jobber i det private kan jeg velge arbeidstidene litt selv. Det hjelper å være nært et treningssenter, ha en samboer som trener og en klubb som støtter meg.

Hjelper bakgrunnen din som utøver deg i jobben?

– Absolutt. Thaiboksingen har gitt meg en større forståelse av hvordan trene smart og effektivt med fokus på progresjon, og samtidig ta vare på kroppen. Det har vært mye hard trening der jeg har måttet være dedikert både fysisk og mentalt, og det tror jeg er viktig i møte med både sportsutøvere og mindre aktive personer.

Hvordan trives du i din nye hjemby?

– Det er en kjempekoselig by. Den er litt mindre enn Oslo og nærme det meste.

Hva bare må du ha på kontorpulten?

– Jeg liker å ha en ryddig pult når jeg ført sitter ved en.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk hun jobben?

– Hun er ung med pågangsmot og med et vinnende vesen, har høy arbeidskapasitet, god erfaring med individuell trening og kunnskap om toppidrett. Hun har god kunnskap i fagfeltet fysioterapi, og hun er tydelig på de ulike prosessene innen opptrening etter skade samtidig som hun er dyktig i rehabilitering av idrettsskader, sier Tom Arild Wike i Drammen og Mjøndalen Sportsklinikk.

Nytt om navn

Les også

Francesca (27) om jobbtilbudet: – Ikke noe som skjer hver dag, så jeg måtte hoppe på det toget

Les også

Emma (31) brenner for Drammen: – Vil ikke outsource meg til Oslo

Les også

Eli (32) flyttet hjem igjen til Drammen da koronaen kom

Les også

Genga (47): – Jeg måtte bare søke, det var nå eller aldri

Les også

Tonje (30): – Å hjelpe klienter som er i en vanskelig og sårbar situasjon i livet er givende