Gå til sidens hovedinnhold

Brustad-dobbel da MIF gikk videre i cupen: - De andre løp dem tomme før pause, og overlot sjarmøretappen til meg

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var ikke akkurat noe fyrverkeri av en kamp da Mjøndalen slo Hønefoss 2–0 i 1. runde i NM. Tre målsjanser hadde eliteserielaget, to av dem ekspederte Fredrik Brustad i mål.

(Drammens Tidende)

- Det er alltid mye mer lettelse enn glede når du vinner  sånne 1.rundekamper, mener MIF-trener Vegard Hansen.

Han kunne ramse opp tre ting han var fornøyd med etter at avansementet til 2. runde var klart.

- Vi gikk videre, vi scoret to fine mål og vi slapp unna ekstraomganger.

Han er veldig klar på at det ikke var mer enn det måtte være fra MIFs side på AKA Arena mot 3. divisjonslaget HBK.

- Det var en kombinasjon av at vi gjorde det vanskelig for oss selv gjennom alle byttene, og at de også gjorde alt de kunne for å gjøre det vanskelig for oss. Men de gikk vel litt tomme etter hvert, og vi produserte noen gode angrep, mener Hansen.

Fredrik Brustad takket medspillerne for at de hadde løpt HBK-spillerne tomme de første 45 minuttene.

- Da ble det bare sjarmøretappen for meg da jeg kom inn, sier han etter de to målene han scoret. 

- Sånne kamper er jo vanskelig å spille. Nå hadde vi litt rusk i maskineriet i første omgang, men etter pause var det sånn det skulle være, mener Bbrustad.

Sju endringer

Vegard Hansen hadde gjort sju endringer fra bortekampen mot Sarpsborg 08 lørdag. Oliver Occean, Stian Semb Aasmundsen og Joackim Olsen Solberg var ikke med til Hønefoss i det hele tatt, mens keeper Julian Faye-Lund, kaptein Christian Gauseth, Fredrik Brustad og Sondre Solholm Johansen alle startet på benken. Det betydde MIF-debut i A-lagssammenhenger for keeper Mathias E. Ranmark og islandske  Dagur Dan Thorhallsson.

- Det er alltid en vurdering hvor mange spillere du skal våge å bytte ut til en slik 1. rundekamp. For det det handler om er å gjenskape relasjoner, og det blir alltid vanskelig med mange bytter, sier trener Hansen.

For Solholm Johansen ble det en kort hvil, for Quint Jansen måtte bytte ut allerede etter 22. minutter etter det som så ut som en fotskade.

Med både Olsen Solberg og Semb Aasmundsen ute av troppen, fikk Akeem Latifu sjansen som defensiv midtbanespiller. Mjøndalens høyreside med trioen Alexander Betten Hansen, Dagur Dan Thorhallsson og Jibril Bojang var best før pause. De både kombinerte fint sammen, og de var løpsvillige.

- Jibril var god helt til krampa tok ham, mener Hansen.

Les også

Gauseth lærte av oppvaskmøte etter TIL-kampen: – Jeg reagerte feil der og da

Tok 54 minutter

På det første ordentlige angrepet på venstresiden, ble det tellende resultat. Tonny Brochmann dro opp ballen, fikk Vetle Dragsnes på løp utenfor seg, og hans presise innlegg kunne innbytter Fredrik Brustad bare bredside i mål etter 54 minutter.

Det var MIFs første målsjanse i kampen. Siden hadde de en til ved Tonny Brochmann.

Rett før MIFs ledermål hadde HBK akkurat hatt kampens største målsjanse da Anders S. Nordby skjøt klokkerent i innsiden av stolpen.

Det var deres første målsjanse i kampen.

Mange i forsvar

Hønefoss hadde tatt noen konsekvenser av at de møtte et eliteserielag, og stilte med fem mann i forsvarsrekken, og med fire midtbanespillere foran dem igjen, ble det trangt de gangene Mjøndalen nærmet seg HBK-målet.

Hjemmelaget løp mye da de holdt MIF til 0–0 til pause, men så var da også tomt de siste 45 minuttene. Da var det nærmest spill mot ett mål.

Uten at det ble noe mer ut av det en et skudd rett over av Tonny Brochmann.

Før Alfred Scriven fant Fredrik Brustad med en følsom pasning tre minutter før slutt. Brustad skjøt mellom beinene til keeperen, og dermed vant MIF 2–0.

Les også

Makani tilbake i trening: – It was just amazing

Kampfakta

1. runde NM, herrer:

Hønefoss BK - Mjøndalen 0-2 (0-0)

AKA Arena, Hønefoss

480 tilskuere

Dommer: Harald Røvig Sletner

Mål: 0-1 (54) Fredrik Brustad, 2-0 (87) Brustad.

Målsjanser: 3 til MIF, 1 til HBK

Gult kort: Sivert N. Bukten, Monty Patterson, HBK,

Mjøndalens lag:

Mathias Eriksen Ranmark - Alexander Betten Hansen, Quint Jansen (Sondre S. Johansen fra 22. min.), William Sell, Vetle Dragsnes, Dagur Dan Thorhallsson, Akeem Latifu, Tonny Brochmann, Jibril Bojang (Alfred Scriven fra 69. min.), Sondre Liseth, Vamouti Diomande (Fredrik Brustad fra 46. min.).

 

Kommentarer til denne saken