Bekreftet: Får svært viktig Norges-nyhet i høst

HYBRID: Denne uken har Volvo bekreftet at nye XC40 kommer som ladbar hybrid i løpet av høsten. Modellen skal hete T5 Twin Engine.

HYBRID: Denne uken har Volvo bekreftet at nye XC40 kommer som ladbar hybrid i løpet av høsten. Modellen skal hete T5 Twin Engine.

Av

Men kanskje er det et skår i gleden.

DEL

BROOOM.NO2018 blir nok et spennende og interessant år for Volvo.

Svenskene har de siste årene lansert flere modeller, med stor suksess. Først ut var den store SUV-en XC90, så kom S90/V90 og XC60. Siste skudd på stammen er den helt ferske kompakt-SUV-en XC40. Den bygger på en helt ny og mindre plattform.

Men foreløpig leveres nykommeren utelukkende med bensin- eller dieselmotor under panseret. Det er langt fra optimalt i det norske markedet. Her selger Volvo nesten bare ladbare hybrider om dagen.

LES OGSÅ: Var totalt ukjent – nå har de solgt 100.000 biler i Norge

Elektrisk drivlinje kommer i høst

Det har allerede vært kjent en god stund at Volvo skal lansere XC40 både som ladbar hybrid og i helelektrisk utgave. Når disse kommer på markedet har derimot vært uvisst.

Nå bekrefter imidlertid Volvo til nettstedet teknikensvarld.se, at de starter produksjon av den ladbare utgaven på sin belgiske fabrikk, seinere i år. Den ferdige produksjonsmodellen skal være klar allerede i høst, og da med betegnelsen T5 Twin Engine.

LES OGSÅ: Dette er kort og godt en helt ypperlig familiebil

(Saken fortsetter under bildet)

KANTETE: Volvo går for mer kantete linjer på XC40. Det er knekken på C-stolpen som er den mest spesielle delen av designet.

KANTETE: Volvo går for mer kantete linjer på XC40. Det er knekken på C-stolpen som er den mest spesielle delen av designet.

Dropper trolig firehjulstrekk

XC40 blir dermed Volvos aller første modell med den helt nye drivlinjen. Den vil bestå av en helt nyutviklet 3-sylindret bensinmotor på 1,5 liter. Denne skal naturligvis samarbeide med en elmotor. Og det som er helt nytt i denne sammenheng er at bensin- og elmotoren smeltes sammen til én enhet, i motsetning til dagens T8-drivlinje hvor motorene er adskilt.

Det betyr altså at begge motorene blir plassert foran. Bonusen er plassbesparelse, og at det trolig ikke vil gå utover kapasiteten i bagasjerommet. Men løsningen ved å plassere begge motorene ved framakslingen innebærer også et stort minus for mange.

XC40 T5 Twin Engine vil sannsynligvis IKKE bli tilgjengelig med firehjulstrekk, eller AWD som Volvo kaller det.

I stedet snakker vi om det som blir Volvo-historiens første ladbare hybrid med kun trekk på forhjulene.

LES OGSÅ: To enkle tips kan spare deg for mye penger

(Saken fortsetter under bildet)

KJENT: Interiøret kjenner vi igjen fra de større Volvo-modellene.

KJENT: Interiøret kjenner vi igjen fra de større Volvo-modellene.

Batteri og rekkevidde

Utover bekreftelsen på lansering av hybrid-utgaven i høst, holder Volvo fremdeles kortene tett til brystet. Likevel skal ryktene ha det til at nykommeren vil få en samlet systemeffekt på rundt 254 hk. Ifølge teknikensvarld.se skal motorene dessuten benytte dagens 7-trinns dobbeltclutch-kasse, 7DCT som den kalles.

Ytterligere spesifikasjoner vet vi fint lite om. Volvo vil heller ikke uttale hva slags batteripakke som planlegges i T5 Twin Engine-utgaven. Dermed er også elektrisk rekkevidde uavklart inntil videre. Men det vil være nærliggende å tro at den i alle fall ikke havner under dagens rekkevidde som er på 50 kilometer. Sannsynligvis heller over.

LES OGSÅ: Dette er kjempesmart – men ikke når det ser slik ut

Artikkeltags