Brakar kutter busstilbudet i Eiker: – Vi har stor forståelse for ulempene

REDUSERER TILBUDET: Sjekk om din rute er påvirket, så slipper du å bli stående her forgjeves.

REDUSERER TILBUDET: Sjekk om din rute er påvirket, så slipper du å bli stående her forgjeves.

For å sikre drift gjennom koronasituasjonen, reduseres en del avganger og ruter. I første omgang gjelder det først og fremst skoleavgangene.

DEL

Tar du samme rute hver dag? Dobbeltsjekk at du ikke blir stående og vente på en buss som ikke kommer. Oppdatert informasjon om rutetilbudet og endringer i Nedre- og Øvre Eiker finne du på Brakar sine nettsider.

Inntil videre er det helt slutt på nattbusser i Eiker.

Mange unngår å reise kollektivt

Selskapet må sikre at de til enhver tid har en kritisk mengde sjåfører som ikke er i karantene. I tillegg må de hindre smittespredning for sjåførene for å opprettholde kollektivtransporten som samfunnskritisk infrastruktur.

– Nå som veldig mange unngår å bruke kollektivtilbudet, i tråd med føringene fra helsemyndighetene, vil selskapene dessuten være nødt til å redusere miljøbelastningen og kostnadene det innebærer å kjøre fullt tilbud når mange av bussene er tomme, sier fylkesråd for kollektivtrafikk i Viken fylkeskommune, Kristoffer Robin Haug.

Brakar vil evaluere og planlegge tilbudet løpende, og etter hvert vurdere om andre avganger også skal reduseres.

Innstiller skoleavganger

Hittil har selskapet innstilt flere bussavganger som hovedsakelig kjører elever til og fra skolen, og er i dialog med skolene for å sikre at de som har behov for skyss blir ivaretatt.

– Kollektivselskapene har ansvaret for å løpende vurdere transportbehovene og dimensjonere tilbudet etter dette. Men tilpasningene skjer i dialog med dem som drifter tjenestene, understreker Kristoffer Robin Haug.

Blir noen ulemper

Målet er at både de som har behov for kollektivtransport, og operatørene av transporttjenestene skal komme gjennom denne fasen på en best mulig måte.

– Vi skal ha stor forståelse for ulempene for dem som opplever at avgangene de har vært vant til å bruke blir tatt ned i denne perioden, og at de blir nødt til å bruke alternativer, sier Haug.

– Vi må også huske på at dette innebærer store endringer for kollektivtransporten som både opplever et brått fall i antall reisende og ikke har den samme muligheten til å følge opp at alle kjøper billett, så vi oppfordrer alle som fortsatt har behov for å reise med kollektivtrafikk til å huske å betale i appen, avslutter fylkesråden.

Her får du informasjon

Rute vil holde informasjonskanal oppdaterte slik at tilbudet til enhver tid vil framgå av selskapets apper og nettsider.

Det vil også være plakater på de meste sentrale knutepunktene og om bord om endringer i rutetilbudet, samt informasjon i mediene.

Artikkeltags