Gå til sidens hovedinnhold

Bilsalget økte i september – Tesla og Golf topper

Artikkelen er over 1 år gammel

I september ble det registrert 11.157 nye personbiler i Norge. Det er 537 flere enn på samme tid i fjor og utgjør en økning på 5,1 prosent.

Elbiler sto for 54,5 prosent av nybilregistreringene i personbilmarkedet, viser tall Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) la fram tirsdag. Det er nest sterkeste elbilmåned så langt i år.

I september ble det registrert hele 1.267 flere personbiler med nullutslipp enn i september 2018, noe som utgjør en økning på 26,5 prosent.

– Det er bra, men vi har et godt stykke igjen. Dersom regjeringen skal nå sitt mål om kun utslippsfritt nybilsalg i 2025, er det viktig at avgiftsfritakene og bruksfordelene står fast for at flere skal velge elbil, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Hun forventer at regjeringen holder sine løfter til dagens og kommende elbilister i statsbudsjettet som legges fram 7. oktober.

Tesla topper statistikken

Tesla Model 3 topper registreringsstatistikken med 2.342 registrerte biler i september og en markedsandel på 21 prosent.

På andre- og tredjeplass ligger Volkswagen Golf og Nissan Leaf med henholdsvis 661 og 585 registrerte biler, mens Audi e-tron og Toyota RAV4 tar fjerde- og femteplassen med 476 og 424 biler.

Hittil i år har 16,6 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare hatt bensinmotor, i samme periode i fjor var andelen 23,8 prosent.

Nedgang i bensinbiler

12,4 prosent av de nyregistrerte personbilene i september hadde bare dieselmotor, som er det samme som i september 2018.

Samtidig var det en kraftig nedgang i tallet på nyregistrerte bensinbiler.
I september 2019 hadde 10,3 prosent av bilene bare bensinmotor, mens bensinandelen på samme tid i fjor var 16,1 prosent.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler registrert i september var 47 gram per kilometer, som er 8 gram lavere enn på samme tid i fjor.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken