Gå til sidens hovedinnhold

Tesla på autopilot krasjet med brannbil

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilen fikk store skader, brannvesenet advarer.

broom

Selvkjørende biler blir et stadig vanligere syn i trafikken.

Flere store bilprodusenter har kommet langt på vei i utviklingen – med formål å gjøre trafikkbildet tryggere.

Elbil-giganten Tesla er en av spydspissene på dette området. Med deres autopilot aktivert, trenger du hverken gasse, bremse eller styre – det gjør bilen helt av seg selv takket være sensorer, radarer og kamera.

LES OGSÅ: 15.000 flere velger Darbu - Halvard er en av dem

Over 100 km/t rett i en brannbil

Selv om bilen i utgangspunktet er i stand til å kjøre på egen hånd, på veier som er godt oppmerket, understreker Tesla at deres autopilot kun er en assistanseteknologi, og at fører hele tiden er ansvarlig.

Alle bilprodusentene er veldig klare på dette prinsippet. Likevel har det vært endel tilfeller hvor selvkjørende biler har vært involvert i ulykker. Denne uken skjedde det en skummel hendelse i Los Angeles, USA.

En Tesla Model S som ifølge brannvesenet skal ha hatt autopiloten aktivert, dundret rett og slett inn i en parkert brannbil i Culver City. Brannvesenet skriver at farten var høy, hele 65 mph, som tilsvarer nærmere 105 km/t.

Den lokale brannstasjonen var blant de første som meldte om hendelsen på Twitter.

Les også

Økte bankgebyr fra 800 til 20.000 på ett år - i Modum er det gratis

 

Etterforskes

Som bildet Broom har fått tilgang til viser, har bilen store skader. Likevel kom føreren av Teslaen uskadd fra det hele.

Nå meldes det om at ulykken skal etterforskes av den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen. Det innebærer både tekniske undersøkelser av bilen, og ikke minst avhør av sjåføren.

Slik situasjonen er akkurat nå, vil ikke politi eller brannvesenet for den del, gå ut med ytterligere opplysninger om ulykken.

Les også

Pengedryss til kulturlivet

 

Kommentarer til denne saken