Gå til sidens hovedinnhold

Åtte nye smittetilfeller siste døgn

Åtte personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for fem av dem, mens den er ukjent for de siste tre. Noe smittesporingsarbeid gjenstår rundt smittetilfellene som ikke har en kjent smittevei.

– For tredje uke på rad har vi fått påvist færre enn ti tilfeller både lørdag og søndag. Dette er tall som rapporteres på søndagene og mandagene. Vi vet at både testtallene og smittetallene i helgene går noe ned. Derfor legger vi ikke all verdens vekt på tallene disse dagene, men heller på tallene for hele uker. Og de tallene er positive. I uka vi nettopp har avsluttet, hadde vi det laveste smittetallet på åtte uker, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I uke 9 som var vinterferieuka, ble det påvist 54 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Allerede uka etter traff den tredje smittebølgen kommunen, og tallene steg kraftig. I uke 10 ble det påvist 285 tilfeller, og uka etter steg tallet til 292 smittetilfeller. Det toppet seg i uke 12 med 352 tilfeller. Deretter har det ukentlige smittetallet sunket hver uke, i forrige uke ble det påvist 75 nye tilfeller i Drammen kommune.

– Dette bekrefter at vi har hatt en synkende smittetrend over lengre tid. Det er selvfølgelig veldig gledelig. Samtidig ligger vi fortsatt et godt stykke over det som var antall smittetilfeller før den tredje smittebølgen. Men det er ingen tvil om at det er mange som har gjort en stor innsats for å begrense smittespredningen og unngå smittefarlige situasjoner. Så vi er på god vei mot et enda lavere smittetrykk, men vi har altså fortsatt en jobb å gjøre, sier kommuneoverlegen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 173 nye smittetilfeller. Dette er sju tilfeller flere enn det som ble rapportert i går. Kommuneoverlegen mener imidlertid at det ikke skal legges særlig vekt på dette tallet i dag.

– Søndag for to uker siden var det tekniske problemer med sykehuset, og det var få prøver som ble analysert. Vi fikk bare rapportert ett nytt smittetilfelle i løpet av søndagen for to uker siden. Det er nå 15 dager siden denne søndagen, så dette tallet er ikke lenger med i grunnlaget for smittetallet for den foregående toukersperioden. Derfor gir ikke dagens toukerstall et riktig bilde. Vi mener fortsatt at smittetrenden i Drammen kommune er synkende, sier John David Johannessen.

Kommentarer til denne saken