Åtte personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet.

Fem av dem som nå har fått påvist smitte, er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To personer har vært ute og reist og har sittet i innreisekarantene etter hjemkomst til Norge. For den siste som nå har fått påvist koronasmitte, er det ikke fastslått noen sikker smittevei, men smittesporing pågår fortsatt.

– For tredje dag på rad rapporteres det om åtte nye tilfeller av koronasmitte i Drammen kommune. Kartlegging, karantene og testing av nære kontakter avdekker mange tilfeller, og stadig oftere får vi smittetilfeller hvor smitten allerede har gått videre før testsvaret kommer. Men smittesporing hjelper, og vi opplever at kommunens innbyggere er innstilt på at karatene og testing er viktige bidrag i vår felles kamp mot koronaviruset, sier kommuneoverlege John David Johannessen i en pressemelding.

Han påpeker at slik smitteutviklingen er for tiden i Drammen kommune, vil koronasmitte plutselig kunne gjelde deg eller noen du kjenner.

– Tenk over hva en beskjed om at du er smittet av koronaviruset ville ha medført for deg og din familie, oppfordrer kommuneoverlegen.

Det vil gjøre deg bedre forberedt til å møte situasjonen dersom den rammer deg eller dine nære, legger han til.

Siden begynnelsen av mars har 383 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

LES OGSÅ:

Les også

Slett ikke fort gjort med hjort – Det går fem år før du tjener den første krona