(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Søndag 4. september er det duket for en skikkelig løpefest i Drammen. Da arrangeres det barneløp, 5 kilometer og halvmaraton i en splitter ny løype på Strømsø. Distansene er for folk i alle aldre og på alle nivåer.

Og det skal ikke stå på ambisjonene.

– Denne dagen ønsker vi å samle alle som er litt eller veldig glade i å løpe i Drammen. Her skal det være aktivitet for besteforeldre, mødre og fedre, storebrødre og lillesøstre. For de som ønsker å løpe skikkelig fort kommer vi til å ha en av landets desidert raskeste halvmaratontraseer, forteller nyhetsleder Ola Niemann i Drammens Tidende.

– Vi vil ta opp konkurransen med Oslo Maraton. Det er ikke noe i veien for at Drammen kan ha et like stort og bra arrangement. Vi vil samle hele Norge og verdenseliten, sier medarrangør André Hjorteseth i Rekordløpet.

Mer aktivitet i bybildet

Drammens Tidende ønsker å bidra til at Drammen blir en enda bedre by å bo i. I lang tid har avisen hatt en drøm om å arrangere et gateløp. Siden i fjor høst har Drammens Tidende sammen med gjengen i Rekordløpet og IF Sturla forberedt ingrediensene til det som nå skal bli en stor happening i forhåpentligvis mange år fremover.

– Vi ønsker å skape aktivitet i byen. Vi håper også å kunne bidra til at enda flere får opp øynene for friidrett og bevegelsesglede og at vi sammen kan være en direkte bidragsyter til å øke rekrutteringen i Sturla, sier Ola Niemann.

Idrettsforeningen Sturla har siden 1970-tallet arrangert Drammensmaraton, som på det meste samlet rundt 2500 løpeglade folk i Drammens gater. Det som nå skjer er at løpet omdøpes til DT Drammen halvmaraton og får en ny innpakning. Målet er å løfte løpet til nye høyder.

– At Drammens Tidende og Rekordløpet nå er med på dette er bra, det er tommel opp sier, IF Sturlas Odd Grønli. I flere årtier var han general for Drammensmaraton.

– At Drammens Tidene har kommet inn som partner og medarrangør er helt fantastisk. Det gir muligheter for å lage et by-arrangement på et helt nytt nivå. For oss som produsent av eventet er dette partnerskapet alfa og omega, legger Hjorteseth til.

Vil samle verdenseliten i Drammen

Med barneløp på 600 meter, for barn fra null til 12 år, 5 kilometer, halvmaraton og diverse idrettsaktiviteter på Marienlyst skal det være noe for alle og enhver søndag 4. september. Samtidig legger arrangørene opp til at alle som ønsker å løpe fort skal ha gode sjanser til å sette nye bestenoteringer i Drammen.

Spikkestad-bosatte André Hjorteseth og de andre i Rekordløpet lever av å arrangere gateløp. Hjorteseth er også manageren til Sondre Nordstad Moen, en av Europas beste maratonløpere.

Nordstad Moen bor selv på Spikkestad og har vært med på å finne traseen på Strømsø. Og selvfølgelig har landets beste maratonløper planer om å stille til start.

– Det har vært gøy å bruke tid på å finne en lettløpt og rask trasé som kan minne om det storbyløpene i Europa leverer. Det føler vi at vi har klart. Vi forventer et personlig rekord-ras. Vi håper at folk på alle nivåer tar turen til Drammen i september og bidrar til å lage Drammen til Norges svar på Valencia, sier 31-åringen til Drammens Tidende.

Løpene i Valencia er kjent for å være blant de beste og mest populære gateløpene i Europa.

André Hjorteseth har også planer om å hente inn internasjonale stjerner for å gi Sondre Nordstad Moen skikkelig konkurranse.

– Vi jobber blant annet med noen kenyanere, røper han, og tilføyer at det også venter et hyggelig besøk i forbindelse med barneløpet, uten å røpe for mye.

Nå kan du melde deg på

Arrangørene er foreløpig hemmelighetsfulle når det kommer til hvor traseen faktisk skal gå, men gir hint som Strømsø, asfalt og bred og flat vei. Hjorteseth påpeker at traseen er løftet fra gangvei og ut på bilvei, og at målgang vil være ved Marienlyst.

Det blir TV-produksjon, samtidig som arrangørene jobber for å skape mest mulig liv langs løypa. Derfor rådes alle som driver med musikk, eksempelvis kor, band eller grupper med trommeslagere – eller andre som driver med noe som kan skape underholdning og god stemning - om å ta kontakt med enten André Hjorteseth eller Ola Niemann.

Anne Stunes Isene håper også mange av de rundt 1000 jentene som hver sommer deltar i Jentebølgen nå også får lyst til å bli med i et høstløp hvor de vil bli tatt tiden på.

Påmeldingen for DT Drammen halvmaraton er nå åpen. Her melder du deg på: drammenhalvmaraton.no

Følg også med i Drammens Tidendes og Rekordløpets kanaler for saker og gode tips til hvordan forberede deg best mulig til løpet.

Les også

Sondre (30) knuser alle lokale løpehelter: – Det var en kar som virket litt irritert