Tirsdag kom avgjørelsen om at Drammen kommune har bestemt seg for at TikTok og Telegram blir blokkert fra kommunens datamaskiner.

I tillegg skal ikke appene være installert på tjenestetelefoner og nettbrett som brukes av ansatte og politikere i kommunen. Dette informerer kommunen i en pressemelding.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) etter en vurdering konkluderte at applikasjonene utgjør en sikkerhetsrisiko. Lier var først ute i nærområdet da kommunedirektør, Sikke Næsheim, oppfordret kommunens ansatte å slette applikasjonen forrige torsdag.

Kommunedirektør i Øvre Eiker, Leif Arne Steingrimsen, informerer Eikerbladet tirsdag at det samme gjelder ansatte i Øvre Eiker kommune. I forrige uke ble det en sendt ut en melding til alle ansatte og folkevalgte i kommunen med en frarådning om bruk av disse applikasjonene.

TikTok er et kinesisk sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer, i all hovedsak gjennom en mobilapp. Telegram er en tekstapplikasjon, sammenlignbart med Facebook Messenger og WhatsApp. Telegram er eid av sine russiske gründere, brødrene Pavel og Nikolai Durov.