Gå til sidens hovedinnhold

Anders Høiback blir daglig leder i Isachsen Anlegg – Nils Smetbak trer tilbake for å jobbe med ankesak

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Smetbak fratrer stillingen som daglig leder i Isachsen Anlegg. Dette for å ha fullt fokus på den kommende ankesaken etter FP3-prosjektet. Anders Høiback konstitueres derfor som daglig leder for Isachsen Anlegg fra 1. januar 2020.

I en pressemelding tirsdag meddeles det at det er startet en prosess for å rekruttere ny daglig leder til selskapet.

Anders Høiback har vært en sentral leder og medarbeider i Isachsen Anlegg siden 1993. Han leder i dag virksomhetsområdet Spesialprosjekter som omfatter flere av Isachsen Anleggs største prosjekter og flere av deres spesialvirksomheter.

Høiback tiltrer som konstituert daglig leder 1. januar 2020 etter Nils Smetbak, som har vært daglig leder i Isachsen Anlegg siden 2017. Smetbak vil sammen med Høiback, arbeide for Isachsen Anlegg fram til 1. april 2020, men vil fra 1. april 2020 arbeide full tid med forberedelse til FP3-saken, som er berammet til oktober 2020.

Isachsen har 400 firmabiler til de ansatte – målet er at de fleste kan bo hjemme

Rekrutteringsprosess

– Vi har ambisjon om å løfte Isachsen Anlegg til den best aktøren i sin bransje når det gjelder lønnsomhet, profesjonalitet, kvalitet og gjennomføringsevne, sier konsernsjef Svein Hov Skjelle i eierselskapet Hæhre & Isachsen Gruppen i pressemeldingen.

– Vi har derfor startet arbeidet med å finne den nye daglige lederen som vil være med å videreutvikle og skape nye «suksesshistorier» basert på en sterk bedriftskultur, gode medarbeidere og markedsposisjoner i markeder med mange muligheter fremover, fortsetter Skjelle.

Isachsen Anlegg har vokst betydelig over tid. Selskapet ble etablert i 1986 og omsetter for 1,6 mrd. i året. Selskapet har nå cirka 600 ansatte.

Les også

Per og Knut Håkon er søskenbarn og har jobbet 30 år for Isachsen

Krevde 750 millioner – må betale tilbake 32

FP3-prosjektet dreide seg om utbygging av ny firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane nord for Minnesund. Kontrakten ble inngått i 2012 og prosjektet ble sluttført i 2016.

Hæhre Entreprenør, Isachsen Anleggs søsterselskap, har en uenighet med byggherrene Bane NOR SF og Statens vegvesen på om lag 750 millioner kroner.

I tingretten fikk Hæhre bare i begrenset grad uttelling for sine krav. Tingrettens resultat innebærer at Hæhre fikk medhold i omkring 65 millioner kroner av selskapets krav. Flere av de omtvistede kravene var betalt underveis i prosjektet.

Konsekvensen av den løpende betalingen er at Hæhre er dømt til å tilbakebetale cirka 32 millioner kroner. I tillegg er selskapet dømt til å delvis erstatte motpartens sakskostnader

Saken er derfor anket til lagmannsretten, og berammet til behandling fra oktober 2020 og inn i 2021.

– Det er fortvilende at en av vår mest erfaren leder og medarbeider må frigjøres fra daglig virksomhet i over ett år. Gjennomføringen av tingrettssaken viste imidlertid at vår sak blir skadelidende når våre representanter i rettssaken ikke får benyttet tilstrekkelig tid til forberedelser og også må håndtere ordinære oppgaver ved siden av rettssaken, sier Hov Skjelle.

Les også

Her er de 20 nye lærlingene til Isachsen

Kommentarer til denne saken