(Drammens Tidende)

ØSTLANDET: Torsdag formiddag sendte Meteorologisk institutt ut styrtregn-varsel for en rekke kommuner på Østlandet. Slik prognosene var tidligere i uka lå Drammen an til å få det verste været, men elvebyen ser nå ut til å gå klar av de kraftige bygene.

I stedet er det Vestfold- og Østfold-kommunene som ligger an til å rammes hardest. Hurumhalvøya ligger også i sonen, hvor det er sannsynlig for styrtregn.

Statsmeteorolog Lars Andreas Selberg understreker at det er en del usikkerhet om hvor styrtregnet vil treffe. Det ser imidlertid ut til at drammensdistriktet vil være forskånet for det verste uværet.

– Dere vil kunne få noe nedbør, og det er mulig at det kan være litt kraftig, men de aller kraftigste bygene ser ut til å være lenger sør mot kysten og lenger øst, sier Selberg.

Han opplyser om at dagen i drammensdistriktet nok vil starte skyet, og at regnbygene vil komme i morgentimene.

– Det meste ser ut til å gi seg ved tolv-tiden, men det er en del usikkerhet angående plassering i tid og rom, sier Selberg.

Temperaturene blir lavere enn hva de har vært de siste dagene, og statsmeteorologen melder at det kan bli ned mot 16 til 17 grader.

Varselet gjelder fra natt til fredag til fredag kveld. Lokalt kan det komme mer enn 20 millimeter i timen. Meteorologisk institutt understreker at situasjonen kan endre seg raskt og at bygene plutselig kan treffe et annet sted enn prognosene viser.

– Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengder, og været kan endres raskt, heter det i varselet.

Følg med

De ber folk holde seg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet.

– Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales. Tilpass farten og kjør etter forholdene. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 centimeter, oppfordres det i varselet.

Typiske konsekvenser er overvann og lokale oversvømmelse, jordskred, stengte veier og vanskelig kjøreforhold.