719 personer fikk positiv koronatest i Drammen forrige uke.

Sykehuset melder fortsatt om høyt press og er i gul beredskap. Siste dagene er det avdekket smittet knyttet til to av våre helseinstitusjoner, Konnerud bo- og servicesenter og Strømsø bo- og servicesenter, som medfører testing og besøksrestriksjoner.

- Gjennom høytidsdagene har vi sett betydeligere lavere antall nye tilfeller enn det vi så rett før jul, men det er også betydelig færre som tester seg, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og fortsetter:

- Det er derfor en stor usikkerhet med tanke på hvordan den underliggende smittetrenden egentlig er. Det er for satt svært viktig at alle med nyoppståtte luftveissymptomer tester seg.

Gjennom romjulen er det drop-in for 1. og 2. vaksinedose alle virkedager ved vaksinesentret på Gulskogen.

- Det vil i vinter være ett stor smittetrykk i samfunnet vårt og det å være uvaksinert gir en betydelig økt risiko for alvorlig sykdom, sykehusinnleggelser og død, derfor er det viktig at alle som ikke har påbegynt eller fullført grunnvaksineringen med 2 doser nå benytter sjansen til å få gjort dette, sier Sagberg.

Drammen kommune melder også om et dødsfall sist uke. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Dette skriver Drammen kommune på sine nettsider.