48 nye koronasmittede – påvist smitte hos én elev på Mjøndalen skole

Påvist smitte på Mjøndalen skole og Krokstad skole.

DEL

48 personer har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 39 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens én har vært på reise i utlandet. For de siste åtte er smitteveien ukjent.

Ved til sammen seks skoler er det påvist smitte som berører andre elever og ansatte. Ved både Krokstad skole, Brandengen skole, Konnerud skole, Åssiden skole og Mjøndalen skole er det påvist smitte hos én elev. Både elever og ansatte berøres ved alle disse fem skolene og må i karantene. Foresatte til berørte barn ved skolene informeres direkte fra skolen dersom deres barn er nærkontakt av kjent smittetilfeller. Ved Åssiden videregående skole er det påvist smitte hos en ansatt. Vedkommende har ikke vært i kontakt med elever i den smitteførende perioden, men det kartlegges hvor mange ansatte som kan berørt av smittetilfellet.

Ved Bakkefaret barnehage er det påvist smittetilfelle ved én avdeling, og både barn og ansatte ved avdelingen settes i karantene.

Det er i løpet av det siste døgnet også påvist smittetilfeller i hjemmetjenesten ved Losjeplassen og Tangen. I begge disse tilfellene er det både brukere og ansatte som er nærkontakter og settes i karantene. Både brukere og pårørende informeres direkte fra tjenestene dersom de berøres av de påviste smittetilfellene.

Innenfor tjenestene til mennesker med nedsatt funksjonsevne er det påvist smitte hos både én ansatt og to brukere. Også her blir berørte brukere informert direkte dersom de må i karantene fordi de er nærkontakter av kjent smittetilfelle.

I slutten av forrige uke ble det innført rødt smittevernnivå for alle skolene i Drammen kommune. De siste dagene av forrige uke brukte skolene til å forberede tiltakene som må gjennomføres på rødt nivå, og i dag tar skolene imot elevene med de nye smitteverntiltakene.

Smittevernoverlege Einar Sagberg minner om at de strengere tiltakene på skolene også må følges opp i forbindelse med barnas fritidsaktiviteter.

– Breddeidretten for barn og unge er fortsatt i gang, men i en situasjon hvor skolene er på rødt nivå, er det ekstra viktig at lag og foreninger også er nøye med å overholde sine respektive smittevernveiledere. For de aktiviteter hvor det er mulig, bør det legges til rette for øvelser hvor utøverne holder god avstand til hverandre gjennom treningsøktene, sier Sagberg i en pressemelding.

Siden starten av mars har til sammen 1.189 personer fått påvist koronasmitte i Drammen kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken