Det er per i dag pågående utbrudd av koronavirus ved flere av våre langtidsinstitusjoner og hjemmetjenester, men det er ikke tilkommet smitte ved nye institusjoner siden forrige rapportering. Drammen sykehus er fortsatt i gul beredskap, skriver Drammen kommune i en pressemelding mandag.

- Smittetallene fortsetter som forventet å stige, og er nå godt inne i den varslede vinterbølgen. Vi har hatt rekordhøy testaktivitet på teststasjonen vår og vi er på grensen både av hva vi kan klare å ta prøve av og analysekapasiteten ved laboratoriet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Helsedirektoratet kom derfor med nye retningslinjer i går etter at regjeringen gikk ut med endringer på fredag.

- Det innebærer at alle som tester positivt etter å ha fått oppfriskningsdose, eller som har fått to doser og har gjennomgått covid siste tre månedene, ikke behøver å kontrollere en ny positiv hurtigtest med PCR, men kun registrere denne testen i kommunens rapporteringssystem, sier Sagberg.

Det betyr altså at personer i disse gruppene som skal testes primært bør benytte selvtest og ikke bestille time for PCR test ved teststasjonen.

Drammen kommune melder også om et dødsfall sist uke. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.