Gå til sidens hovedinnhold

25 nye smittetilfeller i Drammen

25 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet, melder kommunen mandag formiddag.

Smitteveien er kjent for 23 av dem, mens den foreløpig er ukjent for de to øvrige.

Ved hjemmesykepleien Landfalløya har en bruker fått påvist koronasmitte. Seks ansatte settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

Ved hjemmesykepleien Hamborgstrøm har en ansatt fått påvist smitte. Fem brukere og fem ansatte settes i karantene.

Det er også påvist et smittetilfelle som berører Dampsentralen barnehage. Tre barn og fire ansatte settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

- Vi fått påvist 180 nye smittetilfeller i løpet av påskeuka. Til sammenligning hadde vi 352 smittetilfeller uka før påske, sier kommuneoverlege John David Johannessen og fortsetter:

– Antallet smittetilfeller er nesten halvert, men samtidig er det ingen tvil om at smittetrykket fortsatt er høyt i Drammen kommune når vi skal tilbake til hverdagen etter påskeferien. Derfor må vi være forberedt på at den innsatsen vi la ned i ukene fram til påsken, må fortsette også den nærmeste tiden, sier kommuneoverlegen.

I løpet av den foregående toukersperioden er det påvist 532 nye smittetilfeller. Dette er det samme tallet som ble rapportert i går. Dette er første gang på ti dager at tallet på antall smittede de siste 14 dagene ikke faller. Det er imidlertid ikke noe grunnlag for å si om smittenedgangen er i ferd med å flate ut eller ikke.

- Den kommende uka når mange er tilbake fra påskeferien, vil gi oss svar på hvordan smittetrenden utvikler seg. Vi forventer at innbyggerne våre har fulgt de tydelige anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter, og da bør vi i utgangspunktet se en ytterligere reduksjon i smittetallene. Samtidig vet vi at ferieperioder tidligere har gitt økning i smitte og forberedt på at smitten kan stige etter en ferietid hvor mange har reist til andre regioner, sier kommuneoverlegen.

Kommentarer til denne saken