16 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet.

Det er kjent smittevei for 15 av dem som nå har fått påvist smitte, mens smitteveien foreløpig er ukjent for den siste.

Ingen av kommunens skoler eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag, men én barnehage er berørt. Ved Norlights Montessoribarnehage Drammen er det påvist smitte, og barn og ansatte settes i karantene.

Dagens smittetall er det laveste siden smitten steg kraftig tidlig i mars, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

- Vi anbefaler alltid innbyggerne våre om å teste seg så fort de får de minste antydninger til luftveissymptomer. Det er den beste måten å få kartlagt smitte, isolert syke personer og satt nærkontaktene deres i karantene. Dermed kan vi bryte smittekjedene, sier Sagberg.

Gjennom påsken ble det registrert en kraftig nedgang i antallet tester. Så smittevernoverlegen har hele tiden vært forberedt på at det kunne komme en smitteøkning igjen når flere testet seg etter påskeferien.

- Antallet som tester seg har økt litt etter påske, men det er fortsatt ikke på det samme nivået som før påske. Derfor har vi ikke like god oversikt over den faktiske smittesituasjonen, sier Sagberg.

Det er fortsatt et høyt smittetrykk. Likevel ser det ut til å gå riktig vei. I forrige uke som var påskeuka og som det ble antatt kunne ha et kunstig lavt antall smittede, rapporterte Drammen kommune i snitt 27,5 nye smittetilfeller pr. dag. Så langt denne uka er det rapportert i snitt 25,5 nye smittetilfeller pr. dag.

- At smittetallene synker denne uka er akkurat det vi håpet. Det er veldig bra, sier Sagberg