13 nye koronasmittede i Drammen – tre beboerne på Solberglia sykehjem smittet

Det siste døgnet har 13 personer fått påvist koronasmitte i Drammen kommune. Av disse har fire ukjent smittevei, og ni er nærkontakter av kjent koronasmittet person.

DEL

Akkurat som i går, er dagens antall smittede langt lavere enn det som har vært påvist av smittetilfeller de siste ukene. På grunn av en prøveoverføring Drammen sykehus gjorde av tester tatt i Drammen til Oslo universitetssykehus, gir heller ikke dagens tall – etter alle solemerker – et riktig bilde av antallet positive prøver.

– Overflyttingen av analysering av prøver fra Drammen sykehus til Oslo universitetssykehus har dessverre medført forsinkelser på prøvesvarene. Vi har vært godt vant med korte svartider ved Drammen sykehus de siste par månedene. Selv med et høyt antall prøver har sykehuset klart å gi svar raskt. Nå er det mange frustrerte drammensere som venter på prøvesvarene sine, og vi forstår godt deres opplevelse av situasjonen, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i en pressemelding.

Han påpeker viktigheten av at de som venter på prøvesvar fortsatt må holde seg hjemme til de har fått testresultatet. Også personer som er i husstand med en som er nærkontakt, som har symptomer og venter på prøvesvar, må holde seg hjemme.

– På den måten forhindrer vi at de som viser seg å være smittet ikke skal utsette andre for smitte. Vi forventer nå at prøvesvarene som analyseres i Oslo vil bli besvart i løpet av torsdag og fredag, sier Sagberg.

Det er påvist smitte knyttet til barnehage, skoler og helseinstitusjoner.

Ved Steinberg barnehage er det påvist smitte hos ansatt, som medfører karantene for barn og for ansatte, og ved Stenseth barnehage er det påvist smitte hos ansatt som medfører forlenget karantene for barn. På Fjell skole og ved Marienlyst ungdomsskole er det påvist smitte hos elever som medfører karantene for andre elever og for ansatte.

På Solberglia sykehjem har den systematiske testingen avdekket koronasmitte hos tre beboere. Dette medfører karantene for øvrige beboere i enheten, og for flere ansatte knyttet til enheten.

Totalt er det nå registrert 30.767 med smitte, 138 innlagte og 305 døde i Norge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken