Det er påvist 1230 nye smittetilfeller i Øvre Eiker den siste uka. Tallet inkluderer både PCR-tester og registrerte selvtester.

– Smitten har flatet ut noe fra uke fire til fem, men det er for tidlig å si om dette betyr at vi har nådd toppen av omikron-bølgen. Ca. 35 prosent av smittetilfellene er i aldersgruppen 0-15 år, med hovedtyngden i alderen 5-15 år, skriver Øvre Eiker kommune i en pressemelding.

Det er ingen smitteutbrudd ved helseinstitusjoner. Det er fortsatt mange smittetilfeller ved all skolene i Øvre Eiker. Ved noen av skolene er det nå godt over 50 prosent av elevene som har vært smittet, noen opp mot 70 prosent. Det er også smitte i mange av barnehagene, kommer det frem av pressemeldingen.

– 4,7 prosent av befolkningen testet seg med PCR-test i uke tre, og av de som testet seg var 69 prosent positive. Det er svært stort press på testkapasiteten, selv om teststasjonen er åpen hele uka. En selvtest regnes nå som tilstrekkelig for å stille diagnosen Covid-19, men fortsatt er det mange som tar en bekreftende PCR-test for å få grønt koronasertifikat (på grunn av EU-kravet). Det anbefales ikke å ta en PCR-test for å bekrefte selvtesten dersom man har fått tredje vaksinedose, eller har mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene.

Det ble satt 474 vaksinedoser i uke 5. Av disse var 406 stk. oppfriskningsdose (dose 3). Alle over 18 år har nå fått tilbud om oppfriskningsdose. 90 % av innbyggere eldre enn 16 år har fått en vaksinedose. 47 prosent har fått oppfriskningsdose (3 doser).

Det er med dette registrert totalt 4674 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 7. februar 2022). 3235 av disse er smittet i 2022.