Gå til sidens hovedinnhold

12 personer koronasmittet – to ansatte i hjemmetjenesten smittet

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle 12 er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Én av dem som har fått påvist smitte det siste døgnet, er knyttet til smitteutbruddet ved Drammen helsehus. Tilfellet fører imidlertid ikke til karantene for andre.

Ved hjemmetjenesten i Mjøndalen og Krokstadelva er det påvist smitte hos to ansatte. Her er til sammen 26 brukere og 15 ansatte satt i karantene.

Ved Senterbarnehagen FUS på Fjell har en ansatt fått påvist smitte. Dette tilfeller medfører karantene for nærkontakter i barnehagen.

– Vi får fortsatt rapportert et relativt høyt antall smittede hver dag. I løpet av de siste to ukene har vi bare tre dager med færre enn ti tilfeller, og alle disse tre dagene skyldtes de lave tallene forsinkelser ved laboratoriet som analyserer prøvene. De siste 14 dagene har vi fått påvist 200 nye tilfeller, og dette er et snitt på i overkant av 14 tilfeller pr. dag. Vi skulle gjerne kommet oss stabilt under ti nye tilfeller pr. dag for å se konturene av et lavere smittetrykk, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han understreker samtidig at det er positivt at ingen av dagens rapporterte smittetilfeller har ukjent smittevei. Dette bidrar til å holde oversikt over hvordan smitten sprer seg i lokalsamfunnet.

De 200 tilfellene som er påvist i foregående 14-dagersperiode er litt lavere enn gårsdagens tall som lå på 203. Smittetallet varierer noe fra dag til dag, men hvis man ser tallene samlet sett over en periode, øker fortsatt smittetrykk svakt.

– Hvis vi i første omgang klarer å nærme oss ti smittetilfeller om dagen og etter hvert komme under ti tilfeller, vil smittetrykket avta en god del sammenlignet med det vi har i dag. Det vil være veldig bra om vi klarer dette. Vi har fortsatt noen uker foran oss med vinter og kulde, og når vi er inne, er det lettere for viruset å spre seg til andre. Så et lavere smittetrykk generelt sett vil være bra for oss alle, men da må vi fortsatt være flinke til å følge smittevernanbefalingene og ta hensyn til hverandre ved å holde avstand og sørge for god hånd- og hoste- og nysehygiene, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars har 2307 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 45 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken