Gå til sidens hovedinnhold

12 personer koronasmitte - elev ved Eknes ungdomsskole smittet

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Sju av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de fem øvrige.

Ved Drammen helsehus har ytterligere én pasient og én ansatt fått påvist koronasmitte. Ingen av disse to smittetilfellene fører til karantene for andre pasienter eller ansatte.

Ved Senterbarnehagen FUS på Fjell er det påvist smitte, og nærkontaktene settes i karantene.

Ved Eknes ungdomsskole har en elev fått påvist smitte. Både elever og lærere må i karantene. Den endelige oversikten er ikke klar ennå ettersom smittesporingen fortsatt pågår.

- Etter en del dager med få smittetilfeller med ukjent smittevei, ser vi i dag at nesten halvparten ikke kan spores tilbake til kjent smitte. Det kan være tilfeldig at vi får så mange på én dag, men ukjent smittevei er noe som bekymrer oss, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Å kartlegge smitteveien er viktig for å holde oversikten over hvor smitten kommer fra og hvordan den sprer seg videre. Med ukjent smittevei blir naturlig nok jobben med å holde oversikt over smittespredningen vanskeligere.

- Hvis vi ser mange tilfeller med ukjent smittevei over tid, så er det et tegn på at det er mye smitte ute i samfunnet som vi ikke har oversikt over. Nå har vi heldigvis hatt relativt få tilfeller den siste tiden med ukjent smitte i Drammen kommune, så det er ikke noen holdepunkter for å si at det er mye smitte vi ikke har oversikt over. Men vi følger selvfølgelig med på utviklingen i antall tilfeller med ukjent smittevei, sier Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 191 nye smittetilfeller. Dette er litt lavere enn tallet som ble rapportert i går, men ligger omtrent på snittet av tallene som er rapportert den siste uka. Fortsatt viser den underliggende trenden en svak stigning i smittetrykket.

Etter over to måneder med rødt nivå på smitteverntiltakene går alle barne- og ungdomsskolene i Drammen over til gult nivå fra og med mandag 22. januar. Det betyr noen lettelser på tiltakene på skolene og at elevene kan forberede seg på undervisning på skolen hver dag fra og med neste uke.

- Både elever og lærere har gjort en imponerende innsats under veldig spesielle omstendigheter. Nå skal vi sørge for at undervisningen blir så normal som mulig og at elevene fort kommer inn i den skolehverdagen som vi alle ønsker at de skal være i, sier Thomas Larsen Sola som er kommunalsjef for barnehage og skole i Drammen kommune.

Oppfordringen om å teste seg hvis man har lette luftveissymptomer, gjelder så lenge pandemien pågår. Alle som har behov for å teste seg, kan bestille tid til testing på Drammen kommunes nettside eller ringe 32 04 60 00. Drammen kommunes koronatelefon er åpen hver dag hele uka mellom klokka 08.00 og 22.00. Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.

Alle som bor i kommunedelen Danvik, Austad og Fjell, kan også benytte drop-in-teststasjonen på Fjell. Den er åpen mandager, onsdager og fredager mellom klokken 13.30 og 17.00.

Siden begynnelsen av mars har 2278 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 45 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken