Fra mandag til onsdag denne uken, uke to, er det påvist 1044 nye smittetilfeller av koronaviruset i Drammen.

Som forventet stiger smittetallene videre, og vi har nå hatt nesten like mange tilfeller på ukens tre første dager som vi hadde i hele uke en. Omikronvarianten utgjør nå nærmere 90 prosent av alle tilfeller og vi er på full fart inn i den varslede vinterbølgen, kommer det frem i en pressemelding fra Drammen kommune.

– I går publiserte FHI nye risiko- og modelleringsrapporter hvor de vurderer at store deler av befolkningen vil smittes med omikronvarianten i løpet av de neste månedene. Alle data man har så langt viser at sannsynligheten for å bli alvorlig syk av omikronvarianten er betydelig lavere enn for delta og at vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig sykdomsforløp, men mindre mot smitte, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Regjering har varslet pressekonferanse i kveld og det er ventet at det da kommer justering av smitteverntiltakene.

– Vi går nå over i en fase hvor viruset må etableres i befolkningen som en del av de luftveisvirusene som sirkulerer. Det vil fortsatt være behov for å ha tiltak for å hindre at for mange blir smittet samtidig slik at sykefraværet ikke blir for høyt til at vi klarer å holde viktige samfunnsfunksjoner i gang. Det vil fortsatt være noen som blir alvorlig syke av viruset – og blir mange nok smittet samtidig vil det også bli flere som blir alvorlig syke slik at kapasiteten på sykehusene igjen blir presset, avslutter Sagberg.

Siden sist rapportering er det tilkommet smittetilfeller ved ytterligere to av kommunens institusjoner; Bråta helse- og aktivitetssenter og Fredholt bo- og servicesenter.